top of page

JUSSIFESTEN I STRÖMSBRUK 2024

24-25 augusti 2024. 

Strömshall, Strömsbruk.

MEDVERKANDE:

TobiasWestman.jpg

TOBIAS WESTMAN, tenor

Tenoren Tobias tog examen från Operahögskolan i Stockholm 2015. Under sina studier har han deltagit i många konserter. Han har gjort roller som Peter i Peters bröllop på Potsdam Early Music festival och Copenhagen Opera Festival, Don Ottavio i Kungliga Operans Min bror är Don Juan, Gennaro i Lucrezia Borgia och B F Pinkerton i Butterfly, båda på Malmö Opera turnéuppsättningar, samt Unge Jussi i Silverfågeln på Vattnäs konsertladas sommarfestival och Albert i Den döda staden på Wermland Opera. Tobias är mottagare av Jussi Björlingsällskapets pris 2024.

portrait-karin-mobacke-large.png

KARIN MOBACKE, sopran

Karin är född och uppvuxen i Bollnäs där också hennes intresse för opera och klassisk musik väcktes till liv. Hon har sin konstnärliga kandidatexamen från Musik- och Operahögskolan vid Mälardalens högskola. Efter avslutade studier 2021 gjorde Karin sin debut på operascenen i barockoperan ”Il colore fa la regina” på Vadstena Akademien. Hennes repertoar stäcker sig från tidig barock till det mest nyskrivna då hon framträtt på scener runt om i Sverige så som Konserthuset i Stockholm, Berwaldhallen och Louis De Geer salen i Norrköping. I vintras sjöng Karin rollen som Adéle i operetten "Läderlappen" av Johann Strauss som sätts upp i Vattnäs konsertlada.

PetterStenebo.jpg

PETTER STENEBO, baryton

Unge barytonen från Söderhamn, Petter Stenebo, utbildar sig just nu på Kappellsbergs Folkhögskola i Härnösand.

JOHN BERTELL, cellist

Ung lovande cellist från Hudiksvall. Utbildar sig i Falun.

ACKOMPANJATÖR

Pia Giger

PRESENTATÖR

Stefan Olmårs

Stroms Bruksorkester 2.jpg

Charmiga Ströms Bruksorkester är på plats och värmer upp publiken innan konserten!

PROGRAM OCH PRAKTISK INFORMATION

LÖRDAG 24/8:

Klockan 16:00  i Strömshall spelar Ströms charmiga Bruksorkester som uppvärmning av publiken.

Klockan 17:00 konsert i Strömshall.

Efter konserten kan den som anmäler sig till Stefan Olmårs tel 0651-26000, äta Noëls italienska buffé, även det i Strömshall.

Kvällen avslutas i Strömshall med ”Önskekonsert med Jussi”. Vi lyssnar på inspelningar med Jussi och berättar om honom under ledning av Harald Henrysson.

Nya CD-skivor med Jussi säljs. 

SÖNDAG 25/8:

Klockan 09.30 i Strömshall: Operavännernas före detta ordförande Nils-Göran Olve leder först ett samtal med artisterna om deras karriärer. Sedan följer ett program i ord och ton: Harald Henrysson gör ett program om pappa David Björling och sönernas turnéer.

FÖR ATT BOKA FÖRKÖP AV ENTRÉ: kontakta Stefan Olmårs via tel.065126000 eller mail: stefanholzpartner@telia.com

OBS: Det är begränsat antal platser och det brukar bli fullt!

Viktigt att veta: vi tar endast kontanter eller Swish, vi tar inte emot några bankkort.

bottom of page