top of page

JUSSIFESTEN I VOXNA 2024

Jussifesten i Voxna den 8-9/7 2024.

I år är det tjugoandra året! 

(Obs: Kyrkan ligger i Voxnabruk och ej i Voxna!)

MEDVERKANDE:

Tobias Westman

Tenoren Tobias tog examen från Operahögskolan i Stockholm 2015. Under sina studier har han deltagit i många konserter. Han har gjort roller som Peter i Peters bröllop på Potsdam Early Music festival och Copenhagen Opera Festival, Don Ottavio i Kungliga Operans Min bror är Don Juan, Gennaro i Lucrezia Borgia och B F Pinkerton i Butterfly, båda på Malmö Opera turnéuppsättningar, samt Unge Jussi i Silverfågeln på Vattnäs konsertladas sommarfestival och Albert i Den döda staden på Wermland Opera.

Lars Cleveman

Efter studier vid operahögskolan i Stockholm debuterade tenoren Lars Cleveman 1988 som Canio i SMDE,s uppsättning av ”I Pagliacci” av Leoncavallo.  Mellan åren 1996-2009 var han Kungliga Operans ledande tenor i det franska, italienska och tyska facket. De senaste åren har han sjungit bl.a. på Metropolitan Opera i New York, " i Bayreuth, på Nya Zeeland, i Kroatien och i Italien. 

Raymond Björling

Tenoren Raymond Björling är son till Rolf Björling och sonson till Jussi Björling.  Han tog examen vid Operahögskolan i Stockholm 1989. Han har sedan sjungit på scener, radio och tv. Ett långvarigt engagemang blev det som Ubaldo Piangi i Fantomen på Operan på Oscarsteatern i Stockholm, där han sjöng mellan 1989 och 1994. Mera musikal blev det några år senare då Kristina från Duvemåla sattes upp på Cirkus i Stockholm. 

Hannah Körner

Sopranen Hannah Körner är en ung sångerska från Bollnäs i Hälsingland. Hon är utbildad vid Operahögskolan i Göteborg och har under de senaste åren bland annat medverkat i GöteborgsOperans produktion av Kronbruden, sjungit rollen som Främlingen i den nyskrivna operan De som kom över havet på Estrad Norr och synts i flertalet produktioner med Hälsingeoperan. Hösten 2023 medverkar Hannah i jubileumsföreställningen Alla tiders musikal och operett på Gävle teater. 

Pianoackompanjemang: Matti Busch och Pia Giger, båda verksamma vid Kappelsbergs Folkhögskola i Härnösand.

Presentatör: Stefan Olmårs

Med så utmärkta artister, tror vi att det kommer lika många åhörare i år som tidigare. Därför kör vi även i år två likadana föreställningar måndag 8 juli kl. 14 och kl. 17.

                     

Buss avgår kl 12.40 från Bollnäs Hållplats för långfärdsbussar via Alfta-Edsbyn till 14-konserten och åter efter middagen.

 

På samma sätt avgår buss kl 15.15 till 17-konserten och åter efter middag och kvällsprogram.

 

Anmälan till bussen till Stefan Olmårs tel: 0651-26000.

 

Efter varje konsert kommer det att ges tillfälle att äta god middag  på Voxnabruks Herrgård, Hälsinglands enda slott! Herrgården har återfört dockorna från Doktor Skoras berömda Vaxkabinett till Voxnabruk igen. Vaxkabinettet hade tusentals besökare på den tiden och nu utlovas att man får se många dockor av kända personer!!

 

Efter den middag som hör till den konsert som är kl.17, blir det som vanligt

”Önskekonsert med Jussi”. Man skall inte åka hem utan att ha njutit av Jussis sång. Oraklet om Jussi Björling, Harald Henrysson, medverkar. Tanken är att medlemmar i Jussi Björlingsällskapet, som kommer till Voxna, skall vara med på konserten kl.17 och därmed kunna vara med på den anslutande middagen och också programmet om Jussi Björling efter maten.

För att klara av att sköta om två föreställningar kommer vi att ta emot reservationer av plats i kyrkan och på buffén. Ring Tel 0651-26000! Det blir ett tak satt på hur många som kan komma med på varje konsert. Så ni måste anmäla er i tid för att veta att ni har plats!

 

Tisdag 9 juli kl. 9.30 på Voxnabruk Herrgård.

Före detta ordföranden för Operavännerna, Nils-Göran Olve, talar med artisterna om deras karriärer. Samtalet övergår i ett program om tenoren Rolf Björling, Jussis son.

En vaxdocka av Rolf finns på Herrgården.  Reymond Björling är med och berättar minnen om sin far. Erland Hagegård är också med.

 

Klockan 11-13 kan den som önskar äta lunch på Voxnabruk Herrgård.

 

Efter lunchen kan man besöka världens enda  Jim Reevesmuseet. Det finns  i Voxna!

 

Jussifesten avslutas med att Stefan Olmårs visar de vackra väggmålningarna från 1700- och 1800-talet i sitt föräldrahem i Alfta. En målning är faktiskt utförd av en släkting till familjen Björling!

VARMT VÄLKOMNA!

Res med Grand Tours till den sjungande dalen!

Grand Tours kommer även i år med en buss till Jussifesten i Voxna, Sveriges enda resa till en konsert till Jussis ära. Som reseledare kommer även i år den kunnige och populäre Niklas Lindblad.

Klicka på länken för att komma till Grand Tours hemsida:

Man kan även ringa tel.: 08-241525.

 

Man besöker Hälsingegårdar med vackra väggmålningar, är med på hela Jussifesten i Voxna och besöker Jim Reevesmuseeet. Även i år får medlemmar i Jussi Björlingsällskapet rabatt på resans pris!

 

Största utbytet av en resa till Hälsingland får ni genom att resa med Grand Tours. Med många, nya intressanta inslag på resan kan även de, som åkt förut med Grand Tours till Voxna varmt rekommenderas att åka även i år. Information om hur det var, från tidigare resenärer med Grand Tours, fås av Stefan Olmårs.

 

För den som vill resa själv, kontakta Stefan Olmårs för hjälp med rumsbokning.

Vi säljer på Voxnabruk Herrgård CD-skivor med Jussi Björling.

 

Man måste ringa Stefan Olmårs på 0651-26000 för att boka plats i kyrkan, på middagen och i bussen från Bollnäs! Detta för att vara säker på att få plats.

 

Kom ihåg att ta med kontanter för att ge en stor kollekt i kyrkan: det är en förutsättning för att kunna göra dessa Jussifester!! Ert stöd betyder allt! Det går tyvärr inte med kortbetalning, men det går bra med swish

 

Om du kan tänka dig att sponsra, hör av dig till mig! Vi behöver alla sponsorer, små som stora!

HJÄRTLIGA HÄLSNINGAR FRÅN HÄLSINGLAND!

Stefan Olmårs, sekreterare i Jussi Björlingsällskapet och ”gärningsman” för Jussifesten i Voxna.

Tel 0651/26000 

e-post: stefanholzpartner@telia.com

Klicka här om du vill läsa hela programmet för resan med Grand Tours:

bottom of page